Tips&Triks




Taffelost




Høvle to biter Taffelost fra tine.


Legg dem over bakepapir.
Legg i microovnen 1-2 min
Vips!
Knekkebrød.



Cocosa


En naturlig fettkilde som inneholder lite karbohydrater og ingen kunstige stoffer. Vi har mettet, enumettet og flerumettet fett. I tillegg til å katigorisere fett slik, kan vi også katigorisere fettet etter dens lengde. Enumettet og flerumettet fett består for eksempel utelukkende av lange fettsyrer. Mettede fettsyrer kan deles inn i lange, mellomlange og korte fettsyrer. I norsk kosthold dominerer de lange fettsyrer, mens det i de tropiske miljøene er de mellomlange fettsyrene som dominerer. Dette skyldes bruken av kokosnøttolje, som består av 65 % mellomlange fettsyrer. De er lett fordøyelige, immunstyrkende og omsettes raskt til energi og varme i kroppen. Dette skal være gunstig for fettforbrenning. Studier skal ha vist at mellomlange fettsyrer forbrennes mye raskere enn lange fettsyrer, og at det skal gi gunstig effekt på vektreduksjon. Denne oljen er fast når den er i krukka, smelter lett og kan spises både kald og varm. Den kan brukes rett på huden, som solkrem. I badevannet og som munnskyldvann. Jeg bruker den utelukkende i matlaging. I bakevarer som smør, olje og lignende. Som søtning i gryteretter og som fetttillegg i kaffe osv. Uante muligheter, et "must have" i alle lavkarbo kosthold.






LEFSER TIL TACO

For å erstatte lefser til taco, bruker jeg hele blader fra en isbergsalat. 
All salat er "suitable" men denne er ikke så sprø at den brekker/sprekker. 
Velbekomme, smaker fantastisk.














FASTFOOD?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar