Spesialprodukter

Dersom man starter en lavkarbo livsstil, vil det dukke opp flere matvarer som er tilsynelatende greske. Her kommer en liten oversikt over hvor det kan kjøpes, hva man bruker det til og om det er nødvendig eller kan erstattes av annet.

Mandel mel: Det er enkelt og greit malte mandler. Noe av melet er avfettet som gjør konsistensen bedre og jobbe med i deiger. Dersom du skal bruke mandelmel i pannekaker eller andre rører er det ikke så nøye med avfettingen. Mandelmel kan du enten lage selv, men da må du regne med en grovere type. Ellers kan det kjøpes på de aller fleste helsekoster.
Karbohydratinnhold: 6  per 100 gram

Kokosmel: Dette melet har et lavere karbohydrat innhold.  Dette kan du jo også lage selv, men det vil jeg ikke anbefale. Veldig vanskelig å få en god konsistens.
Karbohydratinnhold: 4 per 100 gram

Cocosa
Kokosnøtt olje. Det kommer i fastform, i et glass. Brukes som fettkilde og kan spises av skje, drikkes i kaffe, has i mat og stekes med i panna. Dette er et mirakelmiddel som du MÅ ha når du lever lavkarbo.
karbohydratinnhold: null

Sukrin
Eller annet fake sukker. Husk at dette kan være med på å stagnere vekttapet. Det er ikke alle som reagerer på det, med dersom du opplever platå så er dette noe av det du må prøve å unngå. Men som en sukker erstatter er det fantastisk. Du kan få tak i dette i vanlige butikker eller på helsekost. Husk at STEVIA er noe annet.

Sukrinmelis
Samme som forrige, men det er i melis form. Flott til baking og som pynt.

Whey proteinpulver
Den evige diskusjonen. ER det nødvendig med shake etter trening? Jeg finner ikke ut om det er eller ikke er det beste. Men jeg har brukt det som en tørstedrikk etter trening, noe jeg gleder meg til og som motiverer meg. Her er det helt klart Diet melkesjokolade fra proteinfabrikken eller trøffelsmak Nectar sweets som er de beste( syns jeg).

Fiberhusk: Dette er frøskall som er malt opp til veeeeeldig fint pulver. Det finnes i forskjellige merker, men ikke alle er like gode. Coop obs har et billigmerke som fungerer helt optimalt. Ellers kan man kjøpe den GULE posen på vanlige stormarked. Det brukes i for eksempel fahita for å få en fyldig blanding. Bruker det også i kaker, ostepletter og omeletter. Det hjelper på å dra ut fuktighet og skaper texture i maten.

Johanneskjernemel: dette er et lite glass med dyrt innhold. Det kan brukes som jevning i sauser og er et vidundermiddel. det erstatter maizenna og mel i jevningene.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar